Indre Mission, kristne i folkekirken
Mission i folkekirken

Et kig på Indre Mission

Kun via viden kan religion begrænses

Forløberen for Indre Mission blev stiftet i Ordrup ved Ringsted i 1853 af en gruppe lægmænd. De mente, at der var brug for at ruske op i mange af kirkegængerne, så de begyndte at leve mere ret. Hovedformålet var ”at vække liv hos dem, som sover i synden”, og få folk tilbage til folkekirken.

Indre Mission udspringer dels af pietismen, som dyrker et nært personligt Gudsforhold, og dels af de gudelige vækkelser i 1800-tallet.

1861 blev foreningen stiftet i sin nuværende form i Stenlille ved Sorø. Forenignen formål er at virke til troslivets vækkelse.

Selvom Indre Mission ifølge sit officielle navn er en ”forening”, kan man ikke være medlem af organisationen. Personer, der er tilknyttet Indre Mission, kaldes for Indre Missions venner eller blot missionsfolk.

I følge generalsekretær, Thomas Bjerg Mikkelsen, bekendte 30.000-40.000 danskere sig til Indre Mission i november 2010. Disse kristne er fordelt i 398 afdelinger (samfund) og 300 missionshuse. I 2009 var indtjeningen i Indre Mission på 17,3 millioner kroner

Menneskene bliver frelst af nåde, det vil sige uden at de selv har fortjent det. Fordi Jahve sendte sin søn Jesus der frelste menneskene.

Indre Missions vision siden 2006: "Lede til Jesus – leve i Ham"

Indre Mission ejer 21 genbrugsbutikker, en campingplads, et forlag, en boghandel, to hoteller og 297 missionshuse samt 60 medarbejderboliger.