Jehovah's Vidner
Information om Jehovah's Vidner og hvad de tror på

Jehovah's Vidner er opfundet af Charles Russel

Charles Russel var dommedagsprofet
Jehovas Vidner har cirka 14.500 aktive medlemmer i Danmark. Hvert år udstødes omkring 100 medlemmer, men de 60 ender med at blive genoptaget i Jehovas Vidner.

Navnet Jehovah's Vidner kommer af at tidligere europære var uvidende om den rette udtale af det hæbraiske Jahve (herre) og kaldte gud for Jehovah, Jehovas Vidner har indtil videre flastholdt den forkerte udtale.

Jehovah's Vidner er mest kendt for at stå på befærdede steder og uddele deres to blade Vågn op! (Awake!) og Vagttårnet (The Watchtower); men Jehovah's Vidner plager også mennesker verden over ved at ringe på i private hjem.

Jehovah's Vidner har lavet deres egen "oversættelse" af Bibelen, som man kan få gratis ved henvendelse til deres "frivillige". De har også mange andre støtte materialer du kan få gratis ved henvendelse, så kan du selv studere deres religion/tro.

Jehovah's Vidner venter på dommedag, hvor 144.000 mennesker skal have adgang til himmelen. Selvom Jehovah's Vidner har lavet deres egen udgave af Bibelen, så står der faktisk også i den autorisere bibel om de 144.000 i Johannes Åbenbaring kapitel 14, vers 1 - 5.
Jehovah's Vidner hed til at starte med Tract Society i juli 1878

Organisationer bag Jehovah's Vidner hedder "The Watchtower"

Jehovah's Vidner går meget op i Jordens undergang, som er blevet spået mange gange, bl.a. i:

• 1878 (faktisk før organisationen startede)
• 1914
• 1915
• 1918
• 1925
• 1975
.. eftersom du læser dette, er jorden altså endnu ikke gået under...

Gud lovede at Jesus skulle være konge i Guds rige. Jehova har også udpeget nogle trofaste mænd og kvinder på jorden til at komme i himmelen. De skal sammen med Jesus herske som konger, dommere og præster over menneskene. (Lukas 22:28-30; Åbenbaringen 5:9, 10) Jesus kalder disse medregenter i Riget for 'en lille hjord'. Deres antal er 144.000. - Lukas 12:32; Åbenbaringen 14:1-3.

I følge Jehovah's Vidner som hader deres gud, bl.a. hvis man gør følgende:
Utugt: ægteskabsbrud, kønsligt samvær før ægteskab, homoseksualitet og kønsligt samkvem med dyr - det er alvorlige synder mod Gud.

Løgn, hasardspil og tyver Man må ikke lyve, gamble eller være tyv eller hæler. Enhver form for hasardspil i enhverform - lotterier, hestevæddeløb, casino, bingospil med mere. Både tyveri og hæling (køb af stjålne varer) er forbudt.

Vredesudbrud og vold Det er forkert at tage hævn eller at gøre fortræd til gengæld for noget ondt som andre har gjort mod én

Besværgelser og spiritisme: Det er Satan der står bag alt dette. Den slags må kristne ikke have nogen andel i.

Drukkenskab: Det er ikke forkert at nyde lidt vin, øl eller anden form for alkohol. Men fuldskab eller umådeholdent drikkeri er forkert i Guds øjne.

Blod: som Jehovah's Vidne må du ikke modtage blod, dette er funderet i bibelen.

Dåb: Jehovas Vidner praktiserer ikke spædbansdåb. Som hos baptisterne skal den enkelte selv kunne stå inden for sit løfte til guden Jehova, og dåben finder derfor sjældent sted før 14 års alderen, og det er ikke ualmindeligt, at være blevet voksen og myndig inden dåben foregår.

"Som kristne har i vi en helt anden holdning end folk i verden. Det vil ikke sige, at vi blindt gør hvad som helst vi får besked på. Nogle gange må vi tværtimod nægte at underordne os andre, også hvis det er myndighedspersoner. Det samme gjorde de kristne i det første århundrede.

Citat fra Vagttårnet, 15. juni 2008 side 18-19.

Informative videoer om Jehovah's Vidner

Johavah's Vider video historie del 1

Johavah's Vider video historie del 2


Jehovah's Witnesses, Watchtower - Time to Blow the Cover


Teen kicked out of Jehovah's Witnesses for being rapedJeg kan varmt anbefale, at du læser Jehovah's Vidners egen udgave af Bibelen, som de selv kalder "Ny Verden-Oversættelsen af De Hellige Skrifter". Du kan få bogen ved at henvende dig til de folk som også uddeler bladene Vågn op! og Vagttårnet - du skal blot bede om at få bogen. Du vil sikkert i den forbindelse både blive tilbudt en "hjælpebog" med titlen "Hvad er det Bibelen virkelig lærer?"
Tag du endelig imod det hele. Organisationen har masser penge.

Bogen er originalt mest oversat af Johannes Greber.

Du kan også læse bogen på nettet Klik her


Materialer
Ny Verden-Oversættelsen af De Hellige Skrifter
Indsigt. I den hellige skrift. (Bind 1 og 2)
Hvad er det Bibelen virkelig lærer?
Diverse udgaver af Jehovah's Vidners blade "Vågn Op" og "Vagttårnet"
Verdensreligioner i Danmark - Kristendom af Annika Hvithamar

Links
Politiken Jehovas Vidner: Uddannelse kan være skadelig propaganda, 31. januar 2011
Kristeligt Dagblad Tæt på virkeligheden som udstødt 20. februar 2008
Kristeligt Dagblad Jehovas vidner tema
Ex Jehovah's Vidner Videoer